Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Popșoi, despre condițiile în care SUA l-ar putea extrăda pe Plahotniuc

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului Moldovei a vorbit în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune despre modul în care SUA l-ar putea extrăda pe fostul lider democrat.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Autoritățile americane sunt dispuse să-l extrădeze în Moldova pe fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, dacă pe numele acestuia va fi emis un mandat de arest și vor exista probe concludente cu privire la complicitatea acestuia la anumite crime, a declarat vicespicherul Parlamentului Mihai Popșoi într-un interviu pentru un post local de televiziune.

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Pe unele active ale lui Plahotniuc a fost pus sechestru – Detalii

”Avem deschiderea partenerilor noștri, inclusiv a celor americani, care spun că dacă o fi Plahotniuc în America, că nu avem nici acolo certitudinea sută la sută, partenerii americani ne-o spun deschis: atât timp cât va exista un mandat de arest și probe concludente vizavi de implicarea lui în furtul miliardului sau în orice altă crimă, dumnealor sunt deschiși către procedura legală de extrădare", a declarat Popșoi.

El a subliniat că această procedură este una absolut normală.

Unde este Plahotniuc și care sunt șansele să fie extrădat: Ce spune ambasadorul SUA>>>

Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova pe 14 iunie, imediat după ce Partidul Democrat a anunțat că trece în opoziție. O săptămână mai târziu acesta și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PDM. Presa a scris că Plahotniuc s-ar afla acum în SUA.

Fluxul de știri
0