Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Svetlana Lazăr: Turismul rural - "colacul salvator" pentru revitalizarea satelor noastre

© Sputnik / Miroslav RotariSvetlana Lazăr
Svetlana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
Pas cu pas se înregistrează o dezvoltare a potențialului turistic, iar populația conștientizează că există oportunități de dezvoltare a micro afacerilor și în satele din Republica Moldova.
Svetlana Lazăr: Turismul rural - colacul salvator pentru revitalizarea satelor noastre

Turismul rural este colacul salvator pentru revitalizarea satelor din Republica Moldova. De această părere este președintele Asociației Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Moldova, Svetlana Lazăr, care afirmă că în localitățile în care se dezvoltă turismul rural se observă o creștere frumoasă atât pe plan social cât și cultural.

Potrivit ei, pe parcursul ultimilor ani, în Moldova s-a demonstrat că există un potențial turistic destul de bun. Tot mai mulți turiști care optează pentru călătorii în țara noastră aleg să se cazeze în vile turistice și sate de vacanță.

Turiștii care vin în țara noastră rămân impresionați atât de faimoasele beciuri de la Cricova, Mileștii Mici ș.a, cât și de satele noastre, în care locuiesc oamenii simpli și ospitalieri, generoși și comunicabili.
"Suntem o țară a satelor cu un potențial turistic nemaipomenit", spune Svetlana Lazăr.

Svetlana Lazăr - Sputnik Moldova
Acorduri de colaborare, între asociațiile de turism din Moldova și Rusia

În acest sens, președintele ANTREC a oferit drept exemplu principala atracție cultural-turistică a Republicii Moldova - Orheiului Vechi.

"În anul 2000 am început să dezvoltăm Orheiul Vechi într-un sat turistic ceea ce presupune că majoritatea populației are o afacere în domeniul turismului. Avem rezultate frumoase, sunt multe pensiuni deschise, au apărut trotuare, a apărut o concurență sănătoasă între gospodari", a relatat  Svetlana Lazăr.

Totodată, Lazăr menționează că turiștii străini rămân impresionați și chiar se îndrăgostesc de bucatele tradiționale moldovenești.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0