Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Furtuna solară care afectează Pământul: Particule încărcate emise de Soare

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Astronomii spun că în această perioadă Pământul poate fi afectat de furtunile solare care se produc în urma formării unei „găuri coronale” uriaşe pe suprafaţa Soarelui.

BUCUREŞTI, 3 aug, Sputnik – Doina Crainic. Planeta noastră este expusă unui flux puternic de particule încărcate emise de Soare, care nu numai că dau naștere aurorei boreale, dar pot influența de asemenea funcționarea sateliților și, prin urmare, a telecomunicațiilor.

De câteva zile, Pământul se confruntă cu efectele unei găuri coronale, o zonă întunecată pe suprafața Soarelui, care emite un val de particule încărcate. Acestea cad asupra planetei noastre după traversarea spațiului, potrivit Space Weather, citat de Sputnik France

Explozie pe Soare - Sputnik Moldova
Avertizare NASA: Furtuni solare „dezastruoase”, radiaţii puternice, maximum solar - Video

„Pământul este lovit de un vânt solar care provine dintr-o gaură coronală. Deocamdată, intensitatea acestuia nu a provocat furtuni geomagnetice puternice. Totuşi, cu luna nouă, care ne va oferi un cer foarte întunecat în această noapte, observatorii la altitudini mari vor trebui să se protejeze de apariția aurorei borealis”, se precizează într-un comunicat publicat pe site.

Totuşi, consecințele acestui fenomen ar putea fi mult mai grave decât apariția aurorelor polare. Fluxul de particule poate afecta sateliții de pe orbită, ceea ce poate provoca perturbări ale semnalelor GPS, ale telefonului mobil și transmisiunilor TV prin satelit.

Fluxul de știri
0