Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După Filat, și interlopul Makena va ieși din închisoare înainte de termen

CC0 / Pixabay / LeoFra / Вооруженное преступление
Вооруженное преступление - Sputnik Moldova
Abonare
Interlopul Vladimir Moscalciuc, alias Makena, va sta după gratii cu şase ani şi opt luni mai puțin, decât a fost condamnat inițial de instanță. Judecătoria Chişinău, cu sediul la Ciocana, a decis reducerea termenului de detenţie de la 19 ani la 12 ani şi patru luni, scrie presa locală.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Că makena va sta după gratii cu aproape șapte ani mai puțin au anunțat pentru Publika TV procurori de la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale.

Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат - Sputnik Moldova
Societate
Filat va ieși mai devreme din închisoare

Instanţa a luat această decizie (exact ca și în cazul lui Vladimir Filat) pentru că Makena este deținut în condiții inumane în penitenciarul de la Cricova (Filat – în Penitenciarul nr. 13). Prin urmare, interlopul condamnat în 2012 mai are de stat după gratii puțin peste cinci ani.

Vladimir Moscalciuc a fost găsit vinovat de organizarea unei grupări criminale, pe care o conducea din închisoare, şi şantaj.

Makena a mai fost condamnat în anul 2002 pentru furt în proporții deosebit de mari la 15 ani de închisoare, dar a fost amnistiat în 2010.

Fluxul de știri
0