Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Culmea degradării umane: Pentru ce au fost încătușați doi bărbați în sudul Moldovei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi bărbați în stare de ebrietate care se deplasau haotic cu un automobil au opus rezistență polițiștilor și vor răspunde acum pentru mai multe infracțiuni. „Viața sancționează mai dur decât polițiștii”, avertizează Poliția.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Un autoturism ce se deplasa haotic și cu viteză mare prin satul Sălcuța din raionul Căușeni, creând situații de accident, a fost oprit în seara de vineri, 2 august, de un echipaj mobil al Poliției de Frontieră.

Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Societate
Cum scapă de „stresul profesional și personal” polițiștii de frontieră – Video

În mașină se aflau doi bărbați „vizibil în stare de ebrietate” și „agresivi”, cu vârste de 35 și, respectiv 24 de ani, potrivit polițiștilor de frontieră.

Bărbații refuzau să se supună unor solicitări ale patrulei, prezentau actele de la distanță, verificarea lor fiind anevoioasă.

Mai mult, „atât șoferul, cât și pasagerul au manifestat agresiune împotriva polițiștilor de frontieră, numindu-i pe aceștia cu cuvinte necenzurate și jignitoare” și chiar „au încercat să fugă de la fața locului”, informează Poliția de Frontieră.

După ce a opus rezistență, unul dintre agresori a fost încătușat, iar al doilea a reușit să fugă, dispărând într-o direcție necunoscută.

Persoana reținută și automobilul au fost escortate la Inspectoratul de Poliție Căușeni și predate, conform procedurilor legale, pentru documentarea cazului în continuare. Ulterior, polițiștii l-au găsit și pe bărbatul care fugise.

Conducătorul auto va fi cercetat pentru conducere în stare de ebrietate. Atât acesta, cât și pasagerul său vor răspunde în fața legii pentru nesubordonare și opunere de rezistență angajaților Poliției de Frontieră – o infracțiune ce este sancționată cu amendă între 2.500 și 5.000 de lei sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Poliția de Frontieră îi atenționează pe conducătorii auto să nu urce la volan după ce au consumat alcool și-i avertizează că „viața sancționează mai dur decât polițiștii”.

„Nu merită să expuneți riscului zeci de oameni și familiile voastre. Vă asigurăm că Poliția de Frontieră nu va tolera încălcarea legislației Republicii Moldova”, este mesajul instituției către șoferi.

Fluxul de știri
0