Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cer plumburiu deasupra Capitalei: La noapte și mâine, toarnă cu găleata – Meteo

CC0 / Pixabay / ronomore / Гроза
Гроза - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii anunță precipitații abundente în această noapte și mâine ziua: ploi puternice cu descărcări electrice și vijelii.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. În aceste momente, cerul în municipiul Chișinău este ca de plumb, greu, de parcă ar sta să se prăbușească peste case și oameni.

Ploi cu grindină - Sputnik Moldova
Vine potopul: Precipitații, descărcări electrice și vijelii – Iată avertismentul Poliției

Meteorologii deja au anunțat ploi grele în această noapte în centrul și sudul țării. Același lucru ar urma să se întâmple mâine și în raioanele de nord ale Republicii Moldova.

Deși va ploua, mercurul în termometre nu va coborî foarte mult. În această noapte, vom avea temperaturi care vor varia între +12 și +17 grade Celsius, iar mâine ziua între +21 și +26 de grade Celsius.

Luni deja revine vremea frumoasă, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare vom avea din nou temperaturi caniculare de +30.. +34 de grade Celsius la umbră.

Este interesant să facem trimitere și la informațiile prezentate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind extremele termice înregistrate în ziua de 3 august, la Chișinău, în perioada 1886-2018, adică în care meteorologii au dus evidența variațiilor termice.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognoza meteo
Cer plumburiu deasupra Capitalei: La noapte și mâine, toarnă cu găleata – Meteo - Sputnik Moldova
prognoza meteo

Astfel, în ziua de 3 august maxima a fost înregistrată în anul 1998 și a constituit +36 de grade Celsius, pe când minima în 1907, când în Capitală au fost înregistrate doar +10,1 grade Celsius.

Fluxul de știri
0