Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vine potopul: Precipitații, descărcări electrice și vijelii – Iată avertismentul Poliției

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaPloi cu grindină
Ploi cu grindină - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o atenționare către toți conducătorii auto: fiți atenți cum conduceți pe timp de ploi puternice, descărcări electrice și vijelii.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Pentru prevenirea accidentelor rutiere în condiții meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) le recomandă conducătorilor auto să se informeze despre starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Grindină  - Sputnik Moldova
Vremea se schimbă radical: Vin zile de coșmar - iată ce spun meteorologii

În situația conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie este necesară păstrarea unei distanțe mai mari între mașini, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autoturismului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel, păstraţi-vă calmul și nu blocaţi intersecţiile, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare. Aveți grijă să nu stropiți pietonii și dați dovadă de un comportament adecvat între șoferi.

Totodată, pietonii sunt rugați să traverseze strada doar prin locurile marcate corespunzător.

Vremea ploioasă se va menține și pe parcursul zilei de duminică.

Fluxul de știri
0