Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Statele Unite: Pentagonul planifică o desfășurare masivă de trupe militare în Europa

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaMilitari ai armatei SUA și avioane militare americane
Militari ai armatei SUA și avioane militare americane - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentagonul planifică o desfășurare de proporții a trupelor americane în statele europene.

CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Departamentul Armatei din SUA caută activ contractanți pentru transferul și desfășurarea unor forțe armate pe teritoriile statelor europene. O solicitare în acest sens a fost publicată pe pagina achizițiilor de stat a SUA în iunie și continuă să reactualizeze regulat.

Ангела Меркель и Дональд Трамп на саммите G20 в Гамбурге. Архивное фото - Sputnik Moldova
Ceartă între aliați. Conflict comercial UE-SUA pe taxele vamale

Potrivit documentului, unul din cele trei departamente ale Pentagonului, Departamentul Armatei, intenționează să încheie un contract pentru transportul comercial al persoanelor și încărcăturilor militare grele în interesul unității operative ale trupelor terestre ale SUA în Europa (United States Army Europe sau USAREUR).

Scopul contractului este asigurarea o redislocare rapidă și desfășurare a trupelor, precum și asigurarea transportului pentru exercițiile militare de bază. În solicitare se indică foarte clar rutele aproximative ale circulației, punctele de trecere a frontierei, ordinea trecerii punctelor vamale, direcțiile de bază și distanțele. Practic, este vizată toată aria geografică a Europei – de la Marea Britanie, până la regiunea Baltică.

Pentru încărcarea și descărcarea echipamentului militar și tehnicii blindate, Departamentul Armatei SUA intenționează să închirieze un șir de macarale, de la cele pentru construcții de 30 de tine, până la cele gigantice – cu capacitatea de 300 tone. Tehnica va fi transportată prin Europa de tractoare-remorci cu o capacitate de 2,4 la 80 tone fiecare.

Sistemul american antirachetă Patriot - Sputnik Moldova
Extinderea sistemului antirachetă al SUA în România, controlată doar de Washington

Pentru transportarea personalului Departamentul are nevoie de autocare de la 8 la 70 de locuri. Pentru transport și șoferi sunt prevăzute condiții stricte. Astfel, autocarele de cursă lungă trebuie să fie dotate cu climatizoare, veceuri și să fie adaptate pentru trasee lungi, fără opriri.

Un capitol aparte în solicitare sunt indicate restricțiile de acces pentru persoane terțe la bazele militare SUA și NATO. Spre exemplu, transporturile militare prin teritoriul Marii Britanii, României și Poloniei vor fi efectuate doar de cetățeni ai statelor NATO. Transportarea tehnicii militare și a soldaților spre bazele din Spania vor putea fi efectuate doar de spanioli. Proprii restricții sunt valabile pentru Italia, Germania, Luxemburg și Belgia. Într-o listă separată sunt incluse statele șoferii cărora nu vor putea fi angajați.

Fluxul de știri
0