Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe Filip nu-l interesează unde este Plahotniuc: Cum califică plecarea acestuia din partid

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
La aproape două luni de la plecarea din țară a fostului lider al Partidului Democrat, se pare că nici foștii săi colegi de partid nu știu unde se află acesta. Cel puțin asta declară.

CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Fostul premier, actualul președinte interimar al PDM Pavel Filip, spune că nu știe unde se află acum fostul lider al formațiunii și nici nu-l interesează acest subiect. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la N4.

„El dacă dorea să-mi spună unde se află mi-ar fi spus. Am avut câteva discuții la telefon. Ultima discuție a fost seara, înainte de a-și depune mandatul în Parlament.”, a subliniat el.

Filip spune că, după ce a plecat de la șefia PDM, dar și din funcția de deputat în Legislativul Republicii Moldova, Plahotniuc nu intervine sub nici o formă în acțiunile formațiunii. Totodată, el este de părere că plecarea lui Plahotniuc din calitatea de președinte al partidului poate fi calificată drept o înfrângere a acestuia, dar și a formațiunii, care a fost nevoită să treacă în opoziție.

Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc nu mai revine în Parlamentul de legislatura a X-a

În opinia actualului președinte interimar al PD, odată cu depunerea mandatului de deputat ”Vladimir Plahotniuc trece în istorie”.

Totuși, fostul premier îi recunoaște meritele lui Plahotniuc, menționând că, sub conducerea acestuia, PD a avut pentru prima dată un scor atât de bun la alegeri.

”Cred că a procedat corect, așa procedam și eu dacă duceam partidul de la guvernare în opoziție”, a menționat el.

Întrebat dacă știa că fostul lider al formațiunii ar fi dat indicații în stânga și în dreapta, în special celor din sistemul judecătoresc, Pavel Filip spune că nu știa despre acest lucru.

„Nu știam că dă indicații. Ce înseamnă că toată țara știa că dă indicații? Din punctul meu de vedere, cred că s-a exagerat. S-a creat impresia că fiecare judecător, fiecare procuror acționa la comandă. Eu cred că este și o jignire pentru persoanele din sistem”, a afirmat Filip.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova pe 14 iunie, imediat după ce Partidul Democrat a anunțat că trece în opoziție. O săptămână mai târziu acesta și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PDM. Presa a scris că Plahotniuc s-ar afla acum în SUA.

Pe 30 iulie, Vlad Plahotniuc a anunțat într-o postare pe facbook că își depune mandatul de deputat, argumentând că nu-și poate îndeplini obligațiile față de alegătorii din Nisporeni. El a declarat că nu mai vrea să activeze în vreo instituția a statului.

Fluxul de știri
0