Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip spune dacă va candida la șefia partidului și de ce a fost amânat Congresul PDM

© Sputnik / Miroslav RotariДемократическая партия Молдовы ПДМ
Демократическая партия Молдовы ПДМ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele interimar al PDM, Pavel Filip, a fost întrebat dacă va candida în septembrie la șefia partidului.

CHIȘINĂU. 2 aug – Sputnik. Fostul premier Pavel Filip a explicat în cadrul unei emisiuni la N4 de ce a fost amânat Congresul Național Politic al PDM, care trebuia să aibă loc pe 27 iulie.

Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Pe Filip nu-l interesează unde este Plahotniuc: Cum califică plecarea acestuia din partid

Potrivit lui Filip, amânarea a fost condiționată de faptul este nevoie de mai mult timp pentru a pune bazele unei reforme în partid.

Întrebat dacă va candida la funcția de lider al PDM, Filip a spus că nu s-a adunat încă ”masa critică de elemente” care să-l determine să ia decizia de a prelua funcția de președinte al Partidului Democrat, chiar dacă unii membri ai formațiunii îl îndeamnă să-și înainteze candidatura.

„Trebuie să recunosc că sunt oameni în organizațiile teritoriale care au venit cu această propunere și la întrevederile cu ei și la alte întrevederi, nu doar în teritoriu, dar mai sunt și alți potențiali candidați, de aceea nu am luat încă o decizie finală”, a menționat fostul premier.

Pe 7 septembrie urmează să fie ales președintele PDM, precum și un nou Consiliu Național Politic.

Anterior, și președintele de onoare al PDM, deputatul Dumitru Diacov, a declarat pentru Sputnik că, în urma consultărilor cu structurile teritoriale, conducerea PDM a ajuns la concluzia că formațiunea are nevoie „de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuţios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp”.

PDM și-a anunțat trecerea în Opoziție pe 14 iunie, după o criză politică de aproape o săptămână. Pe 24 iunie Vladimir Plahotniuc și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PDM, iar pe 29 iunie, și-au prezentat demisia vicepreședinții PDM.

Fluxul de știri
0