Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul are nevoie de timp pentru a stabili dacă a fost sau nu puci anticonstituțional

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
A fost sau nu puci anticonstituțional în Moldova: Parlamentul și-a mai luat timp pentru anchetă. A fost extins termenul de activitate a Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa puciului anticonstituțional.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. Deputații au prelungit mandatul de activitate cu 60 de zile.

Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Politică
A fost sau nu puci anticonstituțional în Moldova: Parlamentul va da răspuns

”Această prelungire e motivată prin faptul că în adresa Comisiei de anchetă nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, Comisia nu a reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă”, se menționează în nota informativă a hotărârii.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie. Din comisie fac parte deputații Vladimir Țurcan, care deține funcția de președinte, vicepreședinte – Mihai Popșoi și secretar – Dinu Plîngău. Din componența comisiei mai fac parte deputații Grigore Novac și Victor Gaiciuc. Fracțiunile PDM și Partidul ȘOR nu au delegat membri în componența acesteia.

Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului, în termen de 120 de zile, raportul cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0