Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demersul geniștilor militari, după detonarea grenadei de cei doi copii din Criuleni

© Photo : Ministerul Apărării al RMGeniști moldoveni
Geniști moldoveni - Sputnik Moldova
Abonare
Orice element de muniție, indiferent de starea fizică sau de vechimea acestuia, prezintă un pericol mare ca acesta să explodeze - aceasta este atenționarea Serviciului Geniu al Armatei Naționale, după ce ieri un copil a decedat pe loc, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, în urma detonării unei grenade.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Militarii geniști fac apel către populație să fie precaută la identificarea munițiilor și să anunțe imediat autorităţile locale sau să sune la Serviciul Unic Pentru Apelurile de Urgenţă 112.

Populația este îndemnată să nu întreprindă niciun fel de acțiuni la depistarea elementelor explozibile. Operațiunile asupra acestora trebuie să fie executate numai de către personalul specializat, cu respectarea strictă a procedurilor de securitate.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Societate
Deflagrație la Criuleni, un copil a murit, iar altul este grav rănit

Totodată, în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii neexplodate este interzis accesul persoanelor şi, în special, al copiilor, executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice, circulaţia vehiculelor.

Amintim că aseară un copil de zece ani din orașul Criuleni a murit, iar altul de 11 ani a fost transportat în stare gravă la spital după ce au detonat o grenadă, pe care copilul decedat ar fi adus-o de acasă. Minorul rămas în viață a fost transportat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău cu traumatism cranio-cerebral deschis. Solicitat de Sputnik.md, ofițerul de presă al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că aseară copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale de scoatere a eschilelor osoase și a așchiilor metalice. În acest moment pacientul este conștient și se află în secția reanimare, la tratament post-operator.

Din 1992 şi până în prezent, 24 de persoane au decedat, iar 27 au fost rănite, în rezultatul cazurilor de explozie a munițiilor. Din numărul total al celor care au avut de suferit, opt copii au murit, iar alţi patru copii au fost răniți.

Fluxul de știri
0