Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Japonia sfidează Statele Unite ale Americii - Vor continua să procure petrol din Iran

© Sputnik / Юрий Сомов / Accesați arhiva multimediaJaponia
Japonia - Sputnik Moldova
Abonare
Japonia sfidează sancțiunile impuse de SUA și se arată dispusă să procure în continuare petrol din Iran, în ciuda interdicțiilor impuse de Washington.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Tokyo vrea să cumpere în continuare petrolul iranian, a declarat președintele Iranului, Hasan Rougani, după o rundă de negocieri cu premierul Japoniei, Shinzō Abe, în contextul tentativelor SUA de a reduce la zero exportul petrolului iranian.

“Interesul Japoniei în continuarea livrării petrolului din Iran poate garanta dezvoltarea relațiilor între cele două state”, a declarat Hassan Rohani.

Turnul Azadi din Teheran, capitala Iranului - Sputnik Moldova
Declarație: Iran - Teheranul nu vrea război cu Statele Unite, însă este gata să se apere

În aprilie a acestui an, președintele SUA, Donald Trump, a decis să nu mai prelungească perioada de grație pentru statele care continuă să cumpere petrol din Iran.

Astfel, începând cu 2 mai 2019, Washingtonul promite să impună sancțiuni împotriva tuturor statelor care vor continua să facă afaceri cu Teheranul, în special, în ceea ce privește procurarea petrolului iranian.

Fluxul de știri
0