Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Turcia: Tehnica militară a fost expediată la frontiera cu Siria

© Талгат Калиев / Accesați arhiva multimediaTehnică militară - Imagine simbol
Tehnică militară - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile turcești și-au expiedat tehnica militară și trupele speciale în provincia Şanlıurfa, aflată la frontieră cu Siria.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Turcia și-a expediat tehnica militară în provincia sudică Şanlıurfa, aflată la frontieră Siria, transmite agenția Anadolu.

Potrivit agenției, convoiul militar din 12 mașini blindate cu unitățile trupelor speciale și autobuze a sosit în zona de frontieră cu Siria, Ceylanpınar. Se menționează că relocarea forțelor armate este parte a procesului de sporire a prezenței militare a Turciei de-a lungul frontierei cu Siriei.

Berlin, Germania - Sputnik Moldova
Germania respinge solicitarea Statelor Unite de a detașa trupe militare în Siria

La sfârșitul lui iunie, ministrul Apărării al Turciei, Hulusi Akar, a anunțat o posibilă desfășurare a unei noi operațiuni militare în Nordul Siriei, în cazul în care nu se va reuși ajungerea la un acord cu USA în privința zonei de securitate în această regiune. Marți, publicația Daily Sabah, cu referință la declarația Consiliului de Securitate al Turciei, a anunțat că Ankara intenționează să-și intesifice acțiunile pentru crearea unei zone de securitate de-a lungul frontierei cu Nordul Siriei.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, declarase mai devreme că Ankara este gata să demareze o operațiune la Est de Eufrat, precum și în Manbij împotriva forțelor de autoapărare ale kurzilor sirieni, în cazul în care SUA nu îi vor evacua de acolo. Mai târziu, acesta a anunțat că a decis amânarea începutului operațiunii în Siria în urma unei discuții telefonice cu președintele SUA, Donald Trump, pe 14 decembrie a anului trecut, când președintele american a decis să retragă trupele din Siria.

Trump mai declarase că în Siria este nevoie de o zonă tampon cu o lățime de 30 kilometri în proximitate cu frontiera Turciei. Erdogan a susținut această idee cu condiția ca această zonă să fie controlată de Turcia.

Fluxul de știri
0