Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Germania respinge solicitarea Statelor Unite de a detașa trupe militare în Siria

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Recent, Statele Unite ale Americii i-au solicitat Germaniei să-și trimită trupe terestre în sud-estul Siriei pentru a înlocui parțial contingentul militar american.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Guvernul german a respins solicitarea Washington-ului de a trimite trupe militare în Siria, declarând că o astfel de mișcare nu corespunde strategiei adoptate de țară privind lupta împotriva grupării teroriste „Daesh” (ISIS).

Siria, filtru al poliției militare ruse - Sputnik Moldova
Rusia
Federația Rusă îndeamnă SUA și Israelul la o aliere împotriva teroriștilor din Siria

„Când vorbim de intenția guvernului german de a lupta cu teroriștii Daesh, această intenție nu presupune detașarea trupelor militare terestre", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Steffen Seibert, a menționat că Germania a avut și are „o contribuție semnificativă și recunoscută la nivel internațional” în lupta împotriva „Daesh” din Siria și a adăugat că guvernul discută despre perspectiva implicării țării în coaliția anti-Daesh cu Washingtonul.

Declarația purtătorului de cuvânt vine ca răspuns la solicitare oficială a Washingtonului, care i-a cerut Berlinului să detașeze trupe terestre în Siria.

Potrivit lui Jeffrey, trupele militare germane ar ajuta aliații și ar oferi sprijin tehnic forțelor kurde în lupta cu gruparea teroristă „Daesh”.

Fluxul de știri
0