Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele țării a semnat decretul de numire a procurorului general interimar

© Sputnik / Miroslav RotariCei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării l-a prezentat astăzi colectivului pe noul procuror general interimar. Șeful statului a declarat că misiunea pe care o are Dumitru Robu este una destul de dificilă.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a semnat acum câteva minute decretul de numire a procurorului general interimar, Dumitru Robu.  

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de șeful statului în timpul prezentării funcționarilor din cadrul Procuraturii Generale a procurorului general interimar, Dumitru Robu. Evenimentul are loc în sediul central al Procuraturii Generale.

Dumitru Robu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decizie definitivă a CSP în privința noului procuror general interimar

Șeful statului a declarat că se află în sediul renovat al clădirii Procuraturii Generale pentru prima dată.

”În premieră am venit în această clădire nouă a Procuraturii”, a declarat Dodon, spunând că a lucrat la începutul carierei sale în acest sediu, atunci când aici era amplasată Bursa de Valori.  

Președintele a anunțat că împreună cu partenerii de coaliție din Parlament și Guvern va fi implementată o amplă reformă în procuratură. Potrivit șefului statului, în acest sistem trebuie să rămâne doar profesioniști și oameni integri.

Miza principală, susține președintele țării, este că în organele procuraturii să fie procurori din Republica Moldova și nu din străinătate.

Șeful statului a menționat că îl consideră pe noul procuror general interimar drept o persoană profesionistă și integră.

”Dumnealui are o sarcină dificilă. Până la desemnarea unui procuror general, societatea așteaptă unele hotărâri dure. Trebuie să ai curaj ca să acționezi în această situație. Sunt ferm convins că veți face față”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, procurorul general interimar trebuie să deschidă dosare penală pe cei care au încălcat legislația. În context, Igor Dodon chiar i-a sugerat noului șef de la Procuratură să ”meargă astăzi în Parlament, dacă reușește”.

Consiliului Superior al Procurorilor a avizat pozitiv, în această dimineață, propunerea Parlamentului de numire a procurorului Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar. În baza hotărârii Parlamentului și a avizului CSP, șeful statului a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

Primele dosare de care se va ocupa noul procuror general interimar>>>

Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova cu privire la desemnarea candidaturii procurorului Dumitru Robu pentru funcția de procuror general interimar a fost votată în ajun de 78 de deputați, inclusiv de parlamentarii democrați. Candidatura lui Robu a fost propusă plenului Parlamentului de Comisia juridică, numiri și imunități.

Fluxul de știri
0