Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție! Recomandările Poliției de Frontieră pentru cetățenii moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Botnaru
Andrei Botnaru - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În perioada estivală se înregistrează o creștere semnificativă a numărului de participanți la traficul transfrontalier. Iată ce trebuie să cunoașteți pentru a evita surprizele neplăcute care v-ar putea compromite vacanța.
Atenție! Recomandările Poliției de Frontieră pentru cetățenii moldoveni

În această perioadă tot mai multă lume pleacă la odihnă sau în scurte călătorii peste hotare. Astfel, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare. 

În scopul susținerii şi bunei informări a participanților la traficul transfrontalier, ofițerul principal din cadrul Direcției control al trecerii frontierei, Andrei Botnaru a oferit câteva recomandări:

  • verificarea din timp a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
  • agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
  • pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
  • în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
  • manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
Victor Apostu - Sputnik Moldova
Avertismentul Poliției de Frontieră pentru părinții care pleacă cu copiii în vacanță

Totodată, Andei Botnaru recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Aplicația "TRAFIC ONLINE" de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră prezintă media timpului de așteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 68 630 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35 563 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 38 478 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 14 754 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în RM – 7 405 traversări autovehicule.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0