Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Răsturnare de situație în audiovizual: Ce a cerut premierul Sandu și ce a făcut CA

© Sputnik / Miroslav RotariКСТР
КСТР - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Audiovizualului (CA) s-a întrunit astăzi în ședință și a propus demisia in corpore a Consiliului de Supraveghere a Instituției Publice a Audiovizualului Teleradio Moldova. Potrivit Codului Serviciilor Media Audiovizuale ale Republicii Moldova, membrii Consiliului de Supraveghere sunt numiți de CA pe un mandat de șase ani.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Din cei 9 membri ai CA, cinci au votat pentru, unul împotrivă și unul s-a abținut de la vot. 

Consiliul de Supraveghere a Instituției Publice a Audiovizualului Teleradio Moldova este constituit și el din nouă membri.

Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Politică
A cui demisie o cere Maia Sandu: Un nou avertisment către judecători și procurori

Solicitat de Sputnik Moldova, președintele Asociației Presei Independente, Petru Macovei, a declarat că "decizia de astăzi a Consiliului Audiovizualului nu comportă efecte juridice pentru că în actuala redacție a Codului Serviciilor Media nu este prevăzută expres procedura de destituire a membrilor Consiliului de Supraveghere". În Codului Serviciilor Media este stabilită doar procedura de numire a membrilor Consiliului de Supraveghere.

Petru Macovei a mai spus că în timpul apropiat Parlamentul va trebuie să interpreteze legislația audiovizualului în chestiunea destituirii membrilor Consiliului de Supraveghere, dar și a membrilor Consiliul Audiovizualului.

Amintim că astăzi, Consiliul Audiovizualului a venit cu această propunere după ce premierul Maia Sandu a cerut în mod ultimativ demisia in corpore a membrilor CA. Membrii CA nu și-au dat însă demisia, ci doar au propus demisia membrilor   Consiliului de Supraveghere a Instituției Publice a Audiovizualului Teleradio Moldova.

Fluxul de știri
0