Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Republica Moldova vor avea loc iarăşi alegeri parlamentare, însă nu peste tot

© Photo : Иван СтамовAlegeri - Imagine Simbol
Alegeri - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii din unele regiuni ale țării vor trebui să iasă din nou la vot - trei deputați vor fi realeși pe circumscripțiile uninominale.

CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Luni, Comisia Electorală Centrală din Moldova va trebui să stabilească data alegerilor parlamentare noi pentru funcția de deputat în circumscripțiile electorale uninominale în care aleşii și-au depus mandatele.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Cum vor alege moldoveni președintele în 2020: Ce spune Igor Dodon - Video

Alegerile se vor desfășura în trei circumscripții: 33 - care include suburbiile de sud ale Chișinăului, 48 - Slobozia, Tiraspol și Bender, 50 - Europa de Vest, unde au votat cetățenii țării care locuiesc temporar pe teritoriul UE. 

În circumscripția 33 a fost aleasă ca deputat Maia Sandu, care și-a depus mandatul pe 8 iulie în legătură cu numirea ei în funcția de prim-ministru al țării.

În circumscripția 50 alegerile au fost câştigate de Andrei Năstase, care ocupă în prezent postul de ministru al Afacerilor Interne al Moldovei.

Deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul. În opinia sa, acum „rolul deputaților independenți în Parlament este redus la zero”.

Melnic a fost ales deputat după ce și-a învins oponenții în circumscripția electorală 48 (Slobozia, Tiraspol și Bender).

Potrivit legislației în vigoare, în circumscripția electorală uninominală 48 vor trebui să fie organizate alegeri anticipate.

Fluxul de știri
0