Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum vor alege moldoveni președintele în 2020: Ce spune Igor Dodon - Video

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre procedura de alegere a șefului statului, care va fi aplicată anul viitor.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Partidul Socialiștilor și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu vor promova modificarea procedurii de alegere a șefului statului.

Igor Dodon a declarat la unul din posturile private de televiziune că nu va promova ideea revenirii la alegerea șefului statului de Parlament.

„Nu vom sprijini procedura de alegere a președintelui care a existat în perioada 2000 și 2009. Instituția președinției trebuie consolidată. Procedura de alegere a șefului statului de către popor va fi păstrată”, a declarat Igor Dodon, menționând că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat de președinte.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Șeful statului este împotrivă - ce argumente i-a prezentat Igor Dodon Guvernului

Dodon a mai subliniat că el și echipa sa au optat întotdeauna pentru forma prezidențială de guvernare, astfel încât cetățenii să aleagă și să-i dea împuterniciri președintelui. Prin urmare, potrivit lui Dodon, este inacceptabilă revenirea la sistemul care a existat anterior.

Amintim că Președintele Republicii Moldova este ales în mod direct de către cetățeni pe un mandat de patru ani.

Viitoarele alegeri prezidențiale în Moldova urmează să fie organizate în toamna anului 2020.

Fluxul de știri
0