Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Greceanîi: Moldova își dorește să îmbunătățească relațiile cu Rusia la toate nivelele

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Zinaida Greceanîi a acordat un interviu agenției de presă rusești „RIA Novosti”.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Grecinîi, a declarat pentru RIA Novosti că autoritățile Moldovei își doresc îmbunătățirea relațiilor cu Rusia la toate nivelele.

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Politică
Zinaida Greceanîi: Nu urmărim scopul de a crea o „istorie de succes” pe hârtie - Foto

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că autoritățile țării au anulat interdicția impusă în martie 2017 privind deplasările deputaților și funcționarilor în Rusia.

„Cooperarea dintre țările noastre nu ar trebui să fie doar la nivelul președinților - toate tipurile de relații ar trebui să fie deblocate. Restaurarea cooperării depline cu Federația Rusă la toate nivelele este foarte importantă pentru Moldova”, a spus Grecianîi.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegație care a inclus reprezentanți ai tuturor fracțiunilor coaliției de guvernământ, a efectuat prima sa vizită peste hotare la Duma de Stat, Consiliul Federației și Guvernul rus.

„Am dat asigurări, inclusiv Consiliului Federației, că delegația moldovenească va participa la reuniunile CIS IPA, inclusiv și Președintele Parlamentului moldovenesc. Grupurile de prietenie cu Duma de Stat și Consiliul Federației au fost deja înființate și includ reprezentanți ai tuturor fracțiunilor parlamentului, în frunte cu deputații socialiști”, a declarat Președintele Parlamentului.

Fluxul de știri
0