Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zinaida Greceanîi: Nu urmărim scopul de a crea o „istorie de succes” pe hârtie - Foto

© Photo : Пресс-служба парламента / Bizgu EduardZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii în țara noastră - ce au discutat cei doi oficiali.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Lucy Rebecca Joyce, care a fost prilejuită de încheierea misiunii acesteia în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale dintre țările noastre, precum și despre situația politică și socio-economică actuală din Republica Moldova.

„Am menționat că noi nu urmărim scopul de a crea o „istorie de succes” pe hîrtie. Oamenii au mare încredere în noi, dar au și așteptări foarte mari. Acest lucru este conștientizat de majoritatea parlamentară și suntem hotărîți să reușim”, a scris Zinaida Greceanîi pe pagina sa oficială de Facebook.

Președintele Parlamentului a subliniat că în prezent există o șansă unică pentru a face reformele așteptate de locuitorii Republicii Moldova și pentru a scoate statul din captivitate.

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri locale în Moldova: Ce le-a spus Zinaida Greceanîi raportorilor APCE

„Am mulțumit partenerilor externi pentru suport și încurajări, referindu-mă în context la rezultatele vizitei oficiale la Parlamentul European întreprinse ieri de Președintele Parlamentului și Prim-ministru”, a mai scris Greceanîi.

Amintim că, tot astăzi, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova, Zhang Yinghong.

Președintele Parlamentului a fost invitată să participe la Forul economic Euro-Asia, organizat de autoritățile chineze în parteneriat cu Organizația de cooperare Shanghai. Anul acesta va avea loc a VIII-a ediție a Forul economic Euro-Asia.

În cadrul întrevederii a fost discutată și posibilitatea întâlnirii dintre președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și omologul său din Adunarea Populară Chineză.

Formul economic Euro-Asia este o întrunire de nivel înalt și o platformă importantă de discuții pe subiecte ce vizează tehnologiile informaționale, finanțe, economie, cultură, știință, ecologie.

Fluxul de știri
0