Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fără interdicții: Oficialii moldoveni au liber la plecări în Rusia

© Sputnik / Vladimir Belousov / Accesați arhiva multimediaMoscova, Rusia
Moscova, Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
După o perioadă în care deputații și funcționarii moldoveni nu au avut voie să plece în Federația Rusă, autoritățile au anulat această interdicție.

CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Chișinăul a anulat interdicția pentru plecările parlamentarilor și membrilor Guvernului în Federația Rusă. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării Igor Dodon.

„Au fost ridicate restricțiile pentru plecările reprezentanților Parlamentului și Guvernului de a merge în Federația Rusă și de a discuta problemele de pe agenda bilaterală", a declarat președintele țării Igor Dodon la postul de televiziune RTR Moldova.

Acum doi ani - în martie 2017, Parlamentul și Guvernul au decis să le interzică funcționarilor să meargă în Rusia.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Cum vor alege moldoveni președintele în 2020: Ce spune Igor Dodon - Video

Potrivit lui Igor Dodon, interdicția a încetat să mai fie valabilă în momentul în care prima delegație din țara noastră s-a deplasat la Moscova.

„Comisia interguvernamentală a început deja să lucreze, iar reprezentanții Parlamentului și Guvernului au fost în Rusia", a menționat președintele.

Dodon a reamintit de asemenea că premierul rus Dmitri Medvedev a invitat-o pe Maia Sandu să facă o vizită în Rusia pentru a discuta relațiile bilaterale.

Amintim că noul ministru al Apărării, Pavel Voicu, a efectuat, în perioada 25-27 iulie curent, o vizită oficială în Federaţia Rusă, la invitaţia ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Cei doi oficialii au discutat între altele despre colaborarea moldo-rusă, cu accent pe acţiunile de comemorare a victimelor căzute în cel de-al Doilea Război Mondial şi restaurarea monumentelor şi mormintelor soldaţilor şi asigurarea funcţionalităţii Contingentului Militar Mixt al Forţelor de Menţinere a Păcii în Zona de Securitate, din care fac parte inclusiv unităţi militare ale Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse.

Fluxul de știri
0