Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Director de grădiniță, despre bătaia copiilor - ce ar trebui să ştie părinţii

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaGrădiniță, creșă - Imagine simbol
Grădiniță, creșă - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Atunci când copilul mic este agitat, acesta are un motiv pentru care se poartă așa.

BUCUREȘTI, 29 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Directorul Centrului de Îngrijire Timpurie ”Zebra Zou” din România, Diana Lefter, este de părere că un copil, deși este mic, are un cuvânt de spus în ceea ce îl privește.

La grădiniță - Sputnik Moldova
Societate
Șocant: La o grădiniță din Râbnița 14 copii au băut înălbitor în loc de apă - Detalii

Spre exemplu, dacă afară este frig, dar o fetiță insistă să îmbrace o rochiță improprie vremii, atunci părintele trebuie să găsească, împreună cu copilul o variantă agreată de ambele părți. Dacă această strategie eșuează, atunci lăsăm copilul să se îmbrace cum dorește și în momentul în care îi va fi frig, să ne asigurăm că avem la noi ceva potrivit de îmbrăcat pentru micuț.

Doar în acest fel copilul va acumula o informație în mod logic și prin propria experiență, metoda ideală de a face educație.

În ceea ce privește lovirea copiilor de către părinți, pe principiul ”unde dă tata/mama crește”, Lefter precizează că încă aude în jurul său astfel de lucruri, spuse chiar cu încredere de mulți părinți.

”E absolut dramatic să mai credem că agresivitatea de orice natură manifestată față de un copil sau în fața unui copil poate avea efecte pozitive asupra acestuia. Știu că uneori copiii pot fi o sursă de stres majoră, solicită un consum de energie considerabil după o zi în care te-a enervat șeful la birou, ți s-a stricat mașina și ai stat în trafic cel puțin două ore, nu mai ai de unde oferi energie copilului tău care ar face orice să îl observi”, a punctat sursa citată

Aceasta a atras atenția părinților că ei uită că, atunci când cei mici devin agitați, o fac din diferite motive. Și anume, copiii fie nu au primit suficientă atenție din partea noastră, fie nu au dormit suficient, fie au nevoie de dragoste, iar o atitudine agresivă în asemenea cazuri nu face decât să dezechilibreze relația părinte-copil.

Fluxul de știri
0