Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: La o grădiniță din Râbnița 14 copii au băut înălbitor în loc de apă - Detalii

© Sputnik / Mikhail Mordasov / Accesați arhiva multimediaLa grădiniță
La grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit versiunii preliminare, cazul s-a produs din cauza neglijenței asistentei educatoarei.

TIRASPOL, 24 mai – Sputnik, Irina Leahova. La spitalul central din orașul transnistrean Râbnița au solicitat concomitent ajutor medical 14 copii mici cu simptome de intoxicație alimentară. Toți au fost aduși de la aceeași instituție preșcolară.

„S-a constatat că, înainte de plimbare, 14 din cei 17 copii au băut apă. Copiii au simțit că apa are un gust neobișnuit și i-au spus îndată educatoarei. S-a dovedit că, cu puțin timp în urmă, dădaca, pentru a curăța ceainicul, a turnat în apă un capac de soluție „Belizna” care conține clor. Educatoarea, fără a verifica ce era în ceainic, le-a turnat copiilor apă în cești”, a comunicat serviciul de presă al MAI al Transnistriei.

În secția pentru copii a fost internată diagnosticată cu intoxicație o fetiță de cinci ani din satul Erjovo. În secția de reanimare se află un băiețel de cinci ani din Râbnița. Ceilalți copii, după ce au fost examinați de medic, au plecat acasă unde vor urma un tratament de ambulatoriu.

Acțiunile asistentei în vârstă de 45 de ani, locuitoare a satului Krasnenkoe, cad sub incidența articolului „Neglijență”. Pe acest caz comitetul teritorial de anchetă a inițiat un control preanchetă.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0