Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vreme extremă și în zilele următoare: Prognoza meteo pentru începutul săptămânii

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaCaniculă
Caniculă - Sputnik Moldova
Abonare
Deja de mai multe zile la rând ne sufocăm cu toţii de căldură, iar meteorologii nu au nici în continuare veşti prea bune.

CHIŞINĂU, 28 iul – Sputnik. Luna lui cuptor şi-a meritat din plin numele. Cel puţin în ultima perioadă am avut parte de temperaturi extrem de ridicate. Vestea proastă este că în zilele următoare vom avea temperaturi şi mai mari.

Arșiță, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Riscuri majore pentru sănătate: Cod Galben de caniculă și presiune atmosferică scăzută

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, luni valorile termice maxime vor oscila între 33 şi 35 de grade Celsius. Nocturnele vor urca până la 20 de grade.

Aceleaşi temperaturi vor rămâne valabile şi pentru ziua de marţi. Miercuri s-ar putea să avem cu un grad-două mai puţin. Din păcate, în timpul apropiat nu sunt prognozate precipitaţii.

Amintim că eteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme caniculară până pe 30 iulie.

© Photo : SHS / 7 Zile - Meteo7 Zile - Meteo
Vreme extremă și în zilele următoare: Prognoza meteo pentru începutul săptămânii - Sputnik Moldova
7 Zile - Meteo

În mai multe ţări din vestul Europei au fost înregistrate zilele acestea noi recorduri de temperaturi, în contextul deplasării unui val de aer fierbinte dinspre Sahara.

Fluxul de știri
0