Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: În Federația Rusă a fost creat semaforul care va proiecta un “zid de laser”

© Sputnik / Miroslav RotariSemafor - Imagine Simbol
Semafor - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Rusia a fost dezvoltat un semafor care va crea un zid din laser la trecerile pentru pietoni.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Holdingul Shvabe (parte a Rosteh) a creat un model experimental al semaforului ce proiectează un „zid din laser”, semnalându-le șoferilor că se apropie de o trecere pentru pietoni, a declarat pentru agenția RIA Novosti reprezentantul serviciului de presă al Rosteh.

Piersici - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia va înăspri regulile de transportare în bagaje a fructelor, legumelor și florilor

Modelul experimental a fost elaborat de centrul de design industrial al uzinei optico-mecanice din Ural “Yamalov”, care aparține holdingului Shvabe. Potrivit autorilor, bariera include automat și programat condițiile de vizibilitate scăzută. Dispozitivul va ajuta la reducerea cazurilor de accidente rutiere la trecerile de pietoni.

“Una dintre particularitățile semaforului Visual Intelligent Control este blocul de laser care proiectează în aer un zid de avertizare pentru șoferi. Acesta arată ca un șir de linii paralele, care anunță șoferul, de la o distanță de 100-200 metri, despre existența unei treceri pentru pietoni. Semnalul este vizibil noaptea și în condiții de ceață”, au declarat reprezentanții Rosteh.

Semaforul poate fi dotat cu module adiționare, care extind funcțiile acestuia. Poate fi vorba de dispozitive video analitice, module stației meteo și senzori ecologici care analizează starea mediului ambiant, un punct de acces la Wi-Fi, precum și un sistem de măsurare a stratutului de gheață pe drum datorită razelor infraroșii de pe suprafața drumului. În acest fel, un singur obiect va îmbina mai multe elemente ale unui “oraș inteligent”.

Fluxul de știri
0