Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va înăspri regulile de transportare în bagaje a fructelor, legumelor și florilor

© Sputnik / Miroslav RotariPiersici
Piersici - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii ruși nu vor avea voie să transporte mai mult de cinci kilograme de fructe și legume, precum și mai mult de trei buchete, a câte maximum 15 flori fiecare.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Începând cu 19 august, în Rusia vor intra în vigoare noile reguli privind transportarea în bagaje, peste granița de stat, a fructelor, legumelor și florilor, potrivit RIA Novosti.

Astfel, cetățenii ruși vor avea voie să transporte cel mult cinci kilograme de fructe și legume, precum și nu mai mult de trei buchete, fiecare a câte maximum 15 flori, frunze sau alte părți ale plantelor.

Супермаркет - Sputnik Moldova
Societate
Calitatea produselor lactate importate din Ucraina

Aceste reguli se referă atât la bagajele de dimensiuni mari, cât și la cele de mână.

Pentru cantități mai mari, la frontieră va trebui să fie prezentat certificatul fitosanitar. În lipsa acestuia, mărfurile vor fi întoarse sau nimicite, din contul proprietarului.

Noile norme se vor reflecta asupra produselor cu un risc fitosanitar sporit. Lista respectivă include curmale, smochine, ananas, avocado, guava, mango, mangustan, precum și caise, vișine, cireșe, piersici, prune și citrice.

În afară de aceasta, restricția mai include leguminoasele și nucile, precum și următoarele legume: roșii, diverse soiuri de varză, morcov, ridiche neagră, ridiche, castraveți, diverși bulbi, tuberculi.

Modificările se vor referi la pasagerii tuturor tipurilor de transport, inclusiv naval, aerian, feroviar și rutier, precum și la membrii echipajelor navelor, avioanelor, vagoanelor-restaurant. De asemenea, noile restricții se vor referi și la coletele poștale.

Fluxul de știri
0