Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru călători și turiști - Cum să vă protejați telefonul mobil în vacanță

© PixabaySmarpthone - Imagine Simbol
Smarpthone - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În fiecare an, sute de mii de telefoane inteligente sunt pierdute, furate sau deteriorate în timpul concediilor, motiv pentru care ar trebui să știi cum să îți protejezi informațiile din dispozitiv.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. În primul rând, aveți grijă unde vă petreceți vacanța - dacă ați optat pentru o destinație non-UE, trebuie să vă delogați de pe toate platformele de social-media instalate pe telefon.

Odată ce vă delogați de pe toate platformele de social-media instalate pe telefon, evitați costurile suplimentare, fiindcă aceste aplicații vor consuma traficul de date ce poate ajunge în câteva minute la plafonul de 50 de euro.

Tehnologii - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Risc major: Rețelele mobile „5G”, periculoase - Aduc cancer, boli de inimă și moarte

Operatorii au obligaţia să avertizeze utilizatorii, prin intermediul unor mesaje-text, email-uri sau ferestre pop-up, atunci când consumul de date în roaming internaţional a atins 80% din plafonul stabilit (de exemplu, când se înregistrează un cost suplimentar de 40 euro, fără TVA, în cazul stabilirii unui plafon de 50 euro), precum şi atunci când plafonul a fost atins, notează economica.net

Este important să vă notați pe hârtie numerele de telefon ale cunoscuților. Astfel, chiar dacă pierdeți telefonul, veți putea să îi contactați.

Înainte de a pleca în vacanță, creați copii de siguranță ale dispozitivului pe PC.

Folosiți platforme cloud pentru a stoca fotografiile și încheiați o asigurare pentru telefon.

Folosirea rețelei Wi-Fi publice în străinătate vă poate economisi cheltuieli considerabile de roaming, deci este ușor de înțeles de ce ești tentat să te loghezi. Cu toate acestea, trebuie să fii conștienți de faptul că aceste hotspoturi pot fi compromise și datele tale pot ajunge pe mână hackerilor, precizează sursa citată.

Cel mai bine este să nu utilizați aceste rețele pentru plăți online.

Fluxul de știri
0