Risc major: Rețelele mobile „5G”, periculoase - Aduc cancer, boli de inimă și moarte

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanții Asociației Pro-Consumatori au lansat campania Națională de Informare și Educare ”Stop 5G”.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Scopul campaniei derulată de Asociația Pro Consumatori din România este aceea de a atrage atenția autorităților statului român asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G peste Prut pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață.

O companie chineză, interesată să investească în tehnologia 5G în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Important: Tehnologia 5G, în Moldova - Pavel Filip oferă detalii

Reprezentanții APC spun că Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații – ANCOM – a pus, ”cu mare discreție, timp de 30 de zile la final de 2018, în discuție așa-zis publică și a promovat rapid Strategia națională pentru implementarea 5G în România”

Printre pericolele pe care le reprezintă pentru viața noastră tehnologia 5G, reprezentanții APC enumeră cancerul, bolile de inimă și diabetul.

Ei spun că în domeniul radiațiilor rețelelor 5G au identificat peste 140 de articole tehnice și științifice publicate numai în 2018 pe plan internațional, care evidențiază impactul negative asupra sănătății și, mai ales, efectele insuficient controlate ale acestor câmpuri electromagnetice pulsate.

”Totuși, dovezile clinice acumulate despre oameni bolnavi, sensibili și afectați de electrosmog, dovezi experimentale legate de distrugerea AND, a celulelor și organelor într-o largă varietate de plante și animale, precum și dovada epidemiologică a faptului că majoritatea afecțiunilor civilizației modern: cancer, boli de inimă și diabet sunt, în mare parte, cauzate de poluarea electromagnetică”, spun reprezentanții APC.

Sursa citată menționează că nici o persoană, plantă sau animal nu va avea capacitatea de a evita expunerea, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, la nivele de radiație din domeniul microundelor, care sunt de zeci până la sute de ori mai mari decât ceea ce există în acest moment.

"Asociația Pro Consumatori somează Guvernul României să aplice principiul precauției, așa cum au procedat și alte state sau orașe europene, în privința tehnologiei 5G, și să oprească orice demers în vederea realizării operabilității acestei tehnologii. În prezent, în lume există mii de studii realizate de institute de cercetare și universități de prestigiu, referitoare la impactul devastator generat de folosirea acestei tehnologii asupra mediului și ființelor vii!" a precizat conferențiar universitar doctor Costel Stanciu, Președinte APC.  

Fluxul de știri
0