Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne punem viața în pericol: Iată în ce stare sunt microbuzele de la Gara Auto Nord - Video

© Sputnik / Miroslav RotariMicrobuz - Imagine Simbol
Microbuz - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Microbuzele de linie de la Gara Auto Nord au fost supuse verificărilor inopinate, iar rezultatul a fost unul dezastruos - vehicule reutilate fără autorizație, defecțiuni la sistemul de frânare etc.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Pe parcursul a două zile, angajații Secției supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău de comun cu Agenţia Naţională Transport Auto au organizat acţiuni inopinate de verificare a unităţilor de transport la Gara Auto Nord, pentru a evalua starea tehnică a microbuzelor de rută și a taxiurilor.

Transport public - Sputnik Moldova
Societate
Li se întâmplă șoferilor microbuzelor de linie: Unii vor rămâne fără lucru - Detalii

Peste 50 de mijloace de transport au fost supuse verificării. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii, administratorii de rute și taximetriștii care își desfășoară activitatea aici și a-i determina să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie, la dispozitivele de iluminare ori de semnalizare. De asemenea, au fost depistate cazuri de exploatare a vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum și în lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport.

Oamenii legii au întocmit 13 procese-verbale - amenzi de le 450 lei și până la 750 lei, și trei puncte de penalizare. Mai mult decât atât, a fost interzisă exploatarea a 10 microbuze,  până la înlăturarea neajunsurilor depistate, iar patru unitați de transport au rămas fără plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Acestea vor fi admise în circulație doar după înlăturarea tuturor neajunsurilor depistate de polițiști. 

Totodată, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice. Poliţia Capitalei va continua activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Fluxul de știri
0