Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Li se întâmplă șoferilor microbuzelor de linie: Unii vor rămâne fără lucru - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariTransport public
Transport public - Sputnik Moldova
Abonare
Microbuzele din Capitală care transportă pasageri vor fi testate tehnic.

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. În Capitală începe testarea tehnică a microbuzelor de pe rutele municipale. Verificările vor fi efectuate până în data de 14 aprilie, la staţiile de testare din Chişinău, autorizate de Ministerul Economiei şi Infrastructurii. De asemenea, va fi examinat aspectul estetic interior şi cel exterior al unităților de transport.

troleibuz - Sputnik Moldova
Societate
Transport public până în suburbia Trușeni: Iată de când va circula

Oamenii spun că de multe ori transportul public se deteriorează în timpul călătoriilor și pune în pericol viața pasagerilor. 

”De câteva ori s-a întâmplat ca microbuzul cu care călătoream să se defecteze în plină stradă. A trebuit să coborâm din transportul public și să urcăm în alt transport pentru a ajunge la destinație. Mi se pare un lucru ieșit din comun într-o capitală care se vrea europeană”, a declarat Andreea pentru Sputnik Moldova. 

”Trebuie să recunoaștem că microbuzele care circulă în Chișinău sunt într-o stare groaznică. Sunt foarte murdare și uzate. Ai impresia că o să se dărâme pe drum. Consider că trebuie să fie verificate mai des, iar cele care sunt într-o stare deplorabilă să nu mai circule”, a declarat Andrei pentru Sputnik Moldova. 

Potrivit Primăriei Chișinău, autovehiculele care nu vor întruni toate condițiile necesare vor fi scoase de pe linie, iar administratorii de linie nu vor mai avea dreptul să presteze servicii de transport public.

Fluxul de știri
0