Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trebuie să știi asta dacă ai decis să pornești la drum: Avertizarea Poliției de Frontieră

CC0 / Pixabay / YvonneH / Barieră, foto simbol
Barieră, foto simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai multă lume pleacă în vacanță în această perioadă. Ce trebuie să știm ca să nu fim întorși din drum sau să nu avem parte de surprize neplăcute la trecerea frontierei.

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. În perioada estivală, și cu atât mai mult în zilele de weekend, multă lume pleacă la odihnă sau în scurte călătorii peste hotare. Prin urmare, nu este de mirare că la unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport. În aceste condiții, circulația este mai anevoioasă și crește durata medie a timpului de așteptare.

Victor Apostu - Sputnik Moldova
Important: Regulile de trecere a frontierei pentru cetățenii moldoveni

Potrivit Poliției de Frontieră, în dimineața zilei de astăzi a fost semnalat trafic îngreunat în punctul de trecere Mirnoe. De asemenea, la primele ore ale dimineții s-a înregistrat un flux continuu de transport în punctul de trecere Tudora. Trafic intens s-a atestat și în punctul de trecere comun Palanca.

Deja de câteva zile se menține trafic dificil a mijloacelor de transport de mare tonaj în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în România. Astfel, pe partea română s-au format mai multe coloane de autovehicule care așteaptă să intre în țara vecină, iar acest lucru a dus la apariția unui aflux de camioane și pe partea moldovenească.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 67 956 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 35 227 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 16 043 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Cahul, Giurgiulești-Galați, Tudora, Palanca.

Poliția de Frontieră vine în context cu mai multe recomandări pentru participanții la traficul transfrontalier, astfel ca cei care pornesc la drum să nu riște să fie întorși la frontieră și să-și facă călătoria pe cât se poate mai confortabilă:

- verificarea din timp a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.

- agențiile de turism sunt îndemnate să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta la coadă cu alte tipuri de mijloace de transport.

- în cazurile în care au întrebări cu privire la situația existentă în punctele de trecere, călătorii urmează să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

Totodată, oamenii sunt îndemnați să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Fluxul de știri
0