Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Regulile de trecere a frontierei pentru cetățenii moldoveni

Abonare
În perioada estivală se înregistrează o creștere semnificativă a numărului de participanți la traficul transfrontalier - sfaturi utile pentru a evita surprizele neplăcute care ne-ar putea compromite vacanţa.
Important: Regulile de trecere a frontierei pentru cetățenii moldoveni

Ce trebuie să știm atunci când dorim să trecem hotarul? Cum ne putem planifica ruta optimă pentru a evita ambuteiajele? Acestea dar și alte detalii le-am aflat de la ofițerul principal din cadrul Direcției control al trecerii frontierei, Victor Apostu.

În scopul susținerii şi bunei informări a participanților la traficul transfrontalier, Victor Apostu a oferit câteva recomandări:

  • verificarea din timp a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
  • agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
  • pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
  • în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
  • manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Totodată, Victor Apostu recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Aplicația "TRAFIC ONLINE" de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră prezintă media timpului de așteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Potrivit paginii oficiale a Poliției de Frontieră, în perioada 17 - 23 iunie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 474 816 traversări, dintre care un număr mai mare – 244 819 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 101 716 traversări.

Cea mai "activă" frontieră a fost cea cu România, 50% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cea mai aglomerată zi a fost duminică, 23 iunie 2019, fiind înregistrate valori de 79 671 traversări persoane și 16 195 traversări mijloace de transport. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost înregistrat cel al trecerilor cetățenilor moldoveni – 45 155 traversări.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0