Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Povara miliardului furat: Ce spune Maia Sandu despre dobânzile la creditul BNM

Abonare
Premierul Maia Sandu afirmă că deocamdată Guvernul nu poate anula dobânda la creditul BNM acordat pentru miliardul furat. Sandu spune că ar dori ca acest lucru să se întâmple, dar nu există acceptul organizațiilor financiare pentru a amâna această plată sau de a schimba modalitatea prin care să fie achitată.

În 2019, Ministerul Finanțelor are de plătit 845 milioane de lei către BNM pentru decizia asumată de fostul Guvern, în 2016, de a converti în datorie de stat creditele de urgență.

Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Politică
Furtul miliardului: Comisia de anchetă solicită urmărirea penală a mai multor funcționari

Premierul Maia Sandu spune că este o sumă imensă, rezultată din actele de corupție din guvernele precedente sau a inacțiunii guvernelor de a recupera banii furați. Premierul mai declară că această sumă trebuie s-o achite cei care se fac vinovați de această ilegalitate.

„Din păcate, dacă vrem să avem un program cu Fondul Monetar și vrem să beneficiem de sprijin extern, trebuie să achităm această plată imensă de 845 milioane de lei. La ora actuală nu avem acceptul organizațiilor financiare pentru a amâna această plată sau să schimbăm modalitatea prin care ea va fi achitată. Ceea ce ne rămâne să facem este să trecem cu adevărat la recuperarea banilor, să trecem la confiscarea averilor celor care se fac vinovați, ca să putem acoperi această gaură”, a precizat premierul Maia Sandu.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0