Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Furtul miliardului: Comisia de anchetă solicită urmărirea penală a mai multor funcționari

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia de anchetă în cazul furtului miliardului îi solicită Procuraturii să deschidă dosare penale pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane de demnitate publică.

CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. După audierile de astăzi a Comisiei parlamentare de anchetă formate pentru elucidarea furtului care s-a produs în sistemul bancar, membrii acesteia vor înainta la Procuratură primul demers privind inițierea unui dosar penal. Despre aceasta a anunțat deputatul blocului „ACUM” Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

”După audierile de astăzi, Comisia de anchetă a decis chiar până la întocmirea raportului final să înainteze la Procuratura Generală primul demers privind deschiderea unui dosar penal”, a scris Slusari.

Membrii comisiei solicită pornirea urmăririi penale pe numele mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostul prim-ministru Iurie Leancă.

”Solicităm pornirea urmăririi penale în conformitate cu art. 328, alin. (3) și art. 329, alin. (2) al Codului penal pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostul prim-ministru Iurie Leancă”, a precizat Alexandru Slusari.

Fluxul de știri
0