Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Matteo Salvini se ceartă cu „McDonald's” - Compania i-a numit pe italieni „mafioți”

© REUTERS / LEHTIKUVA Matteo Salvini
 Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Popularul lider al Ligii, Matteo Salvini, nu iartă pe nimeni care îi jignește pe italieni. Cea mai recentă dispută este cu McDonald's care i-a numit pe italieni mafioți pentru a-și face publicitate.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Vicepremierul italian, Matteo Salvini, nu îi mai menajează pe cei care fac aluzii jignitoare la adresa poporului italian.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Declarație: Matteo Salvini - „Vladimir Putin va lăsa o amprentă puternică în istorie”

O reclamă la burgeri în Austria, promovată de McDonald's, a atras critici virulente din partea lui Salvini pentru că îi asocia pe italieni cu mafia.

McDonald's a distribuit un anunț publicitar în Austria ca parte a campaniei ”Vară italiană”. Reclama, promovată online și pe panouri, avea sloganul ”for real mampfiosi”, o combinație între cuvântul mafioți și un termen german care înseamnă ”a mânca cu poftă” (mampfen).

Campania a fost taxată de Salvini, care a scris pe twitter: ”Așadar, toți italieni sunt mafioți?”, adăugând că Italia ”și-a recâștigat mândria și demnitatea” și că nu mai e cale de întoarcere spre guvernarea de tip mafiot.

O atitudine demnă, de politician patriot.

Fluxul de știri
0