Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Insulina „Strim” – grave reacții adverse: Șeful pentru achiziții în Sănătate a fost demis

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Insulina produsă în Ucraina le-a provocat reacții adverse grave unor oameni din Moldova. Directorul Centrului pentru achiziții în Sănătate a fost demis.

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale anunță vineri, 26 iulie, că a suspendat certificatul de înregistrare pentru insulina „Strim”, produsă în Ucraina de „Farmak”.

Decizia a fost luată după ce „numărul de raportări ale reacțiilor adverse la acest medicament a crescut progresiv, totodată, fiind raportate reacții adverse grave”, a informat Agenția Medicamentului.

Medicamentul „Strim” era distribuit gratuit dependenților de insulină – aproximativ 20 de mii de persoane.

Totodată, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat pe Facebook destituirea din funcție a directorului Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, Ion Antoci.

Licitația câștigată de compania ucraineană „Farmak” a fost desfășurată pe timpul guvernării PDM și a devenit subiectul unui dosar penal în care figurează și numele lui Ion Antoci.     

Fluxul de știri
0