Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eșec în CSP la desemnarea procurorului general interimar- urmează un scenariu interesant

Abonare
Ședința Consiliului Superior al Procurorilor a fost amânată din lipsă de cvorum, iar asta înseamnă că termenul legal de trei zile în care CSP trebuia să identifice un procuror general interimar a expirat. În această situație, Președintele va desemna un procuror general interimar, la propunerea Parlamentului.

Președintele Comisiei juridice numiri și imunități, deputatul Sergiu Litvinenco, spune că după ce Consiliul Superior al Procurorilor nu a propus un candidat la funcția de procuror general interimar, potrivit legii, la această etapă, intervine Parlamentul.

„După ultimele modificări la legea cu privire la Procuratură, în cazul în care CSP refuză să propună un candidat, intervine Parlamentul pentru identificarea unei candidaturi de procuror interimar. În zilele următoare, șeful statului va desemna, la propunerea Legislativului, un procuror general interimar. După care va fi aștepta și avizul CSP”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Președintele Igor Dodon i-a sugerat Parlamentului  să urgenteze procedura de selectare a unui candidat pentru funcția de procuror general interimar. Șeful statului a propus un termen limită pentru desemnarea candidatului – 31 iulie, astfel încât să semneze, în regim de urgență, decretul privind numirea procurorului general interimar până pe 1 august.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0