Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toți au înțeles că CSP nu mai contează: Prioritățile procurorului general interimar

© Sputnik / OsmatescoStanislav Pavlovschi
Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova
Abonare
Juristul Stanislav Pavlovschi consideră că a fost bine că CSP a eșuat în desemnarea unei candidaturi la funcția de procuror general interimar, pentru că societatea oricum nu are încredere în acest organ de autoadministrare a procurorilor.
Toți au înțeles că CSP nu mai contează- prima acțiune a procurorului general interimar

Juristul Stanislav Pavlovschi este de părere că în aceste condiții de credibilitate redusă, actualul CSP s-a discreditat.

”Ei nu sunt apți să înainteze o persoană demnă care într-adevăr ar putea schimba starea de lucruri care s-a creat în procuratură. La ora actuală, mingea este de partea Parlamentului”, a declarat Pavlovschi.

El a menționat totodată că în fața procurorului general interimar stau câteva obiective importante.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Schimbare de macaz: Procurorul general interimar va fi propus de Parlament

„El se va ocupa de organizarea concursului pentru funcția de procuror general, dar în mod prioritar va trebui să ia niște decizii radicale. Este vorba de procesul de anchetare a cazului de uzurpare a puterii în stat, dosarul miliardelor furate și nu în utlimul rând, anchetarea cazurilor legate de condamnările masive ilegale a oamenilor. Vorbim și despre revizuirea cazurilor de condamnări ilegale care au avut loc de la 2009 încoace. Și aici va fi nevoie de modificat legislația procesaul-penală”, a declarat juristul Stanislav Pavlovschi.

Președintele Igor Dodon a îndemnat Legislativul să urgenteze procedura de selectare a unui candidat pentru funcția de procuror general interimar. Șeful statului a propus un termen limită pentru desemnarea candidatului, 31 iulie, astfel încât să semneze, în regim de urgență, decretul privind numirea procurorului general interimar până pe 1 august.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0