Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ateltul Adrian Mardare, o nouă stea a sportului moldovenesc

© Sputnik / OsmatescoValeriu Lungu Adrian Mardare
Valeriu Lungu Adrian Mardare - Sputnik Moldova
Abonare
Tânărul atlet moldovean a avut o prestație ireproșabilă la Universiada Mondială din Napoli, fiind medaliat cu aur, și este considerat de specialiști drept un sportiv de mare perspectivă.
Ateltul Adrian Mardare o nouă stea a sportului moldovenesc

Invitații emisiunii Sport la Radio Sputnik, atletul Adrian Mardare și antrenorul său Valeriu Lungu, au declarat că acum câțiva ani nici nu visau să ajungă în elita mondială în proba aruncării cu sulița. Originar din raionul Hâncești, acesta a ajuns în vizorul specialiștilor la 14 ani, când a evoluat la o competiție națională. Tehnicianul Valeriu Lungu care a observat calitățile deosebite ale adolescentului nu a ezitat nicio clipă să-i devină antrenor. Mai mult decât atât, acesta a investit și bani proprii pentru a face deplasări la campionatele Europene și Mondiale. 

"Dincolo de faptul că sunt antrenor, sunt și om de afaceri. Antrenez din plăcere. la Universiadă ne-am calificat în finală cu un rezultat modest după acele două ratări. Am schimbat ceva în tehnică pentru a ne califica în ultimul act competițional, ca mai apoi să câștige proba. Eram sigur ca poate arunca la peste 80 de metri. La cel mai prost antrenament aruncă sulița care îi poate asigura și o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo", susține antrenorul.

Adrian Mardare, care este deținător al medaliei de bronz la Europenele de tineret din Polonia și de juniori din Marea Britanie, s-a calificat cu rezultatul de 82.4 m de la Napoli, la JO Tokyo 2020.

"Cea mai importantă competiție din acest an o consider campionatul Mondial de la Doha, care va avea loc în luna octombrie. Scopul meu rămâne Olimpiada. Mă simt bine și pot progresa. Fac atletism din plăcere", a subliniat sportivul. 

Mai mulți specialiști din Moldova îl consideră pe Adrian Mardare o nouă a stea a sportului moldovenesc. Este printre puții sportivi din țară care demonstrează rezultate stabile, având o ascensiune incredibilă.

Fluxul de știri
0