Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marinarii ruși de pe petrolierul sechestrat la Ismail vor reveni în Rusia prin Moldova

© Sputnik / Evgheni PanasencoAeroportul international chisinau
Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, reprezentantul companiei în a cărei proprietate se află petrolierul a informat că echipajul petrolierului reținut în portul ucrainean se află în afara oricărui pericol și se îndreaptă spre casă.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Marinarii ruși de pe petrolierul sechestrat în Ucraina se îndreaptă cu autobuzul în Moldova, de unde vor zbura ulterior la Moscova, acestora nu le-a fost înaintată nicio învinuire, a comunicat anterior împuternicitul pentru drepturile omului în FR, Tatiana Moskaliova.

Ministerul rus de externe - Sputnik Moldova
Rusia
Reacția MAE al Federației Ruse la sechestrarea petrolierului rus în Ucraina

Serviciul de securitate al Ucrainei a anunțat joi că a reținut petrolierul rusesc Nika Spirit în portul Ismail din regiunea Odesa. Partea ucraineană afirmă acesta se numea anterior Neyma  și  că ar fi fost implicat în incidentul naval de la sfârșitul anului 2018, din strâmtoarea Kerci. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că investighează circumstanțele în care a avut loc sechestrarea petrolierului pentru a lua măsuri adecvate.

Potrivit Tatianei Moskaliova, cei zece marinari, cetățeni ai Federației Ruse, ”nu au fost reținuți, împotriva lor nu au fost formulate niciun fel de pretenții procesuale, nici de ordin penal, nici civil. Le-au fost verificate pașapoartele și au fost urcați în autobuz pentru a fi transportați în Moldova, iar din Moldova vor zbura spre Moscova”.

Fluxul de știri
0