Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De știut: Cum afectează vederea lumina albastră a telefonului și calculatorului - Video

CC0 / Pixabay / TBIT / Ochi - Imagine Simbol
Ochi - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lumina albastră produsă de gadget-uri este nocivă și afectează vederea.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Oamenii de știință susțin că lumina albastră produsă de telefon, calculator, tabletă și alte gadget-uri afectează negativ moleculele din retină.

Young woman using a smartphone - Sputnik Moldova
Avertizare: Smartphone-ul, un pericol pentru sănătate - iată de ce

Cercetătorii declară că oamenii sunt expuși continuu la lumina albastră, iar corneea ochiului nu o poate bloca sau reflecta.

Expunerea la lumina albastră declanșează reacții negative în retină. Cercetătorii susțin că lumina albastră este toxică deoarece ucide celulele ochiului, care nu se pot regenera.

Oamenii de știință spun că, pe măsură ce o persoană îmbătrânește sau dacă sistemul imunitar este suprimat, oamenii își pierd capacitatea de a lupta cu efectele negative ale luminii albastre.

Cercetătorii studiază lumina produsă de televizor, telefon și tabletă pentru a înțelege mai bine modul în care celulele ochiului răspund la expunerea zilnică la lumină albastră.

Pentru a proteja ochii, specialiștii recomandă purtatarea ochelarilor de soare care filtrează lumina albastră și evident – de utilizat cât mai puțin gadget-urile pe întuneric.

Fluxul de știri
0