Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare: Smartphone-ul, un pericol pentru sănătate - iată de ce

CC0 / Pixabay / quinntheislander / Young woman using a smartphone
Young woman using a smartphone - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Utilizarea excesivă a telefoanelor inteligente poate avea efecte negative asupra întregului sistem musculo-scheletic, potrivit portalului austriac de știri „Kleine Zeitung”.

BUCUREŞTI, 9 sept — Sputnik, Doina Crainic. Portalul o citează pe Ingrid Heiller, preşedinta Institutului de Medicină Fizică și Reabilitare Ortopedică din Viena, care spune că o poziție nefavorabilă — gâtul aplecat înainte — adoptată în timpul folosirii îndelungate a telefonului este dăunătoare, potrivit Sputnik Germania

În zona gâtului, tendoanele pot fi supuse unei presiuni. Discurile intervertebrale ale coloanei cervicale ar fi supuse unei mari presiuni, care ar putea conduce la vătămarea discului în timp.

Potrivit unui studiu din SUA, utilizarea smartphone-ului peste 700 de ore pe an cauzează adesea o deviere a posturii. În special, a persista pentru timp îndelungat într-o postură greşită este un lucru dăunător. Heiller recomandă pauzele dese și adoptarea unei poziții ergonomice.

O altă soluţie ar fi păstrarea telefonului la nivelul ochilor, cu coatele sprijinite pe masă. Alte opțiuni ar fi să vă sprijiniți de spătar sau să folosiți telefonul stând culcat. De asemenea, este important să efectuaţi mișcări compensatorii, a mai spus medicul.

Fluxul de știri
0