Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surprize în noul sezon de încălzire: Ce-i așteaptă pe unii locuitori din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariОтопление
Отопление  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți locuitori ai Capitalei vor beneficia în noul sezon de încălzire de servicii modernizate de termoficare și producere a apei calde.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Locatarii a 86 de blocuri din municipiul Chișinău vor avea parte din acest an de servicii de termoficare și producere a apei de o calitate mult mai bună. Asta după ce Termoelectrica va instala cele 120 de puncte termice individuale direct la subsolul clădirilor.

Bancnote de 200 de lei - Sputnik Moldova
Societate
Pe chișinăuieni îi așteaptă amenzi grele: Cine riscă să fie pedepsit

Potrivit specialistului Biroului Comunicare și Relații cu Publicul Maria Balan, este vorba în special de blocurile vechi care au un sistem de încălzire defectuos. Mai mult, 48 din totalul celor 86 de case nu dispun de apă caldă, iar noile instalații vor asigura un consum al căldurii eficient și flexibil, în funcție de necesitățile locatarilor. Totodată, soluția modernă de termoficare oferă mai multă economie și independență de consum la nivel de bloc. Instalația oferă posibilitatea de a ajusta consumul de energie termică în funcție de temperatura de afară, precizează specialistul Termoelectrica.

”Elevatoarele” sunt instalații care aparțin S.A Termoelectrica, astfel toate costurile pentru aceste modernizări sunt suportate de instituție și nu necesită niciun fel de  investiții din partea locatarilor. Întreprinderea municipală asigură locatarii că nu vor exista sistări sau deconectări de la anumite servicii, întrucât punctele termice individuale vor fi conectate odată cu începerea noului sezon de încălzire. 

În prezent se lucrează concomitent pe mai multe adrese din raza municipiului Chișinău. Costul lucrărilor se ridică la aproape două milioane de euro și peste două milioane trei sute de mii de lei.

Fluxul de știri
0