Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe chișinăuieni îi așteaptă amenzi grele: Cine riscă să fie pedepsit

© Sputnik / Miroslav RotariBancnote de 200 de lei
Bancnote de 200 de lei - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit administrației municipale, mulți dintre agenții economici nu-și îndeplinesc nici pe departe obligațiile ce țin de menținerea în ordine a spațiilor adiacente.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Agenții economici și asociațiile de locatari din Chișinău riscă amenzi destul de mari pentru amenajarea neadecvată a spațiilor adiacente.

Declarând acest lucru, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a adăugat că sumele nu vor fi mici (de la 900 până la 9000 de lei). Edilul a menționat că va semna în viitorul apropiat o dispoziție potrivit căreia fiecare Direcție a Primăriei va avea dreptul să aplice amenzi.

Река Бык - Sputnik Moldova
Societate
Toți chișinăuienii sunt îndemnați să facă asta înainte de Paști: iată planul Primăriei

Acolo unde există alte forme de proprietate, în afară de cea municipală, oamenii trebuie să înțeleagă că doar împreună putem face ca orașul să fie curat, a subliniat primarul.

Una dintre arterele mari unde autoritățile Capitalei depun eforturi deosebite în timpul curățeniei generale este strada Muncești.

Codreanu a spus că în viitorul apropiat aici va fi renovat iluminatul stradal de aceea totul trebuie să fie gata până atunci. Serviciile municipale nu doar adună gunoiul și nisipul acumulat în timpul iernii, ci se ocupă și de curățarea copacilor de-a lungul râului Bâc. S-a constatat că pe acest sector au apărut mai multe gropi de gunoi improvizate unde locatarii din casele din preajmă își aruncă deșeurile menajere (și nu numai).

Serviciile municipale vor face curat acolo unde trebuie. Totodată însă, Primăria Capitalei îndeamnă cetățenii să fie mai conștienți atunci când aruncă din mersul mașinii pungi cu gunoi. El a îndemnat cetățenii să participe sâmbătă la salubrizarea malurilor râului Bâc. Vor fi mobilizate toate întreprinderile municipale, însă, în același timp, este necesar să participe și voluntarii.

În salubrizarea generală a Chișinăului sunt antrenate circa trei sute de angajați ai serviciilor comunale.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0