Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima întrevedere din 2019: Ce au discutat Șova și Ignatiev

© Sputnik / Мирослав РотарьSediul OSCE
Sediul OSCE - Sputnik Moldova
Abonare
Întâlnirea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului şi Tiraspolului a avut loc miercuri la Chișinău.

TIRASPOL, 24 iul – Sputnik, Irina Leahova. În cadrul primei întâlniri din 2019 a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului şi Tiraspolului, Vasile Șova și Vitali Ignatiev, au fost discutate inclusiv realizarea înțelegerilor convenite anterior în sfera socială și umanitară.

Astfel, au fost abordate chestiuni ce țin de interacțiunea în domeniul telecomunicațiilor, dar și de participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor înregistrate în regiunea transnistreană. Întâlnirea a avut loc la sediul Misiunii OSCE din Chișinău.

Vasile Șova a avut o întrevedere cu reprezentanți ai mediatorilor și observatorilor - Sputnik Moldova
Politică
Vasile Șova, despre prioritățile Chișinăului în dosarul transnistrean

În cadrul întrevederii au fost abordate și alte chestiuni, inclusiv care țin de situația transportului feroviar de mărfuri, probleme actuale privind asigurarea libertății activității economice externe a întreprinzătorilor din regiune. O atenție aparte a fost acordată realizării proiectelor de infrastructură, de exemplu utilizarea mai eficientă a podului peste râul Nistru din preajma localităților Bîciok și Gura Bâcului.

Partea transnistreană și-a confirmat disponibilitatea de a participa la următoarea rundă de negocieri în formatul ,,5+2”, care va avea loc în perioada 07-08 octombrie 2019, în orașul Bratislava, Slovacia.

Fluxul de știri
0