Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov a explicat de ce sunt prost soluționate problemele de pe arena mondială

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Accesați arhiva multimediaMinistrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a chemat SUA să promoveze o politică a relațiilor echilibrate.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Problemele de pe glob ar fi soluționate mai eficient dacă SUA ar promova o politică a relațiilor echilibrate și de respect reciproc cu partenerii, a declarat Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat mediilor de informare latinoamericane și postului de televiziune RT.

Răspunzând la întrebarea dacă declarația lui Putin privind renunțarea la sancțiuni împotriva Georgiei ar putea deveni un exemplu pentru SUA în chestiunea embargoului față de Cuba, Lavrov a spus că îi este dificil să se pronunțe în această chestiune.

„SUA sunt o țară aparte, cu tradițiile lor, de regulă, de putere imperială. Spun cu regret acest lucru pentru că sunt convins că, dacă SUA ar începe să promoveze o politică a relațiilor echilibrate, de respect reciproc cu toți partenerii săi – fie că este vorba de Rusia, China, Uniunea Europeană sau orice altă țară – problemele de pe arena mondială ar putea fi soluționate mult mai eficient și mai sigur”, a spus ministrul.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Declarații șocante: Donald Trump - „Iranul ar face mai bine să fie prudent”

Acesta a subliniat că Federația Rusă poartă un dialog cu Washingtonul și se străduie să-și explice abordările în raport cu evenimentele care au loc pe arena internațională. Potrivit lui Lavrov, întrevederea dintre Putin și Trump de la Osaka a demonstrat că „în principiu, președintele SUA este dispus să caute anumite abordări general acceptate”.

Anterior, Casa Albă a anunțat despre restricționarea călătoriilor în Cuba pentru americanii care nu au rude în țara respectivă. În afară de aceasta, SUA impun restricții la transferul mijloacelor bănești în Cuba de către cetățenii americani: o mie de dolari pe trimestru.

Motiv pentru impunerea sancțiunilor au fost acuzațiile la adresa autorităților cubaneze privind încălcarea drepturilor omului. Totodată, președintele SUA a amenințat Cuba cu impunerea sancțiunilor „la cel mai înalt nivel” în legătură cu susținerea de către această țară a guvernului venezuelean în frunte cu președintele Nicolas Maduro, pe care SUA îl consideră nelegitim. John Bolton, consilierul președintelui american pentru Securitate Națională, a declarat că administrația SUA examinează măsuri suplimentare pentru a preveni livrările de petrol din Venezuela în Cuba. Potrivit lui Bolton, Cuba îi acordă suport militar Venezuelei deoarece aceasta îi livrează petrolul la un preț considerabil mai mic decât cel de pe piața internațională.

Fluxul de știri
0