Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultate BAC 2019, sesiune suplimentară - detalii

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaRezultate BAC 2019 sesiune suplimentară
Rezultate BAC 2019 sesiune suplimentară - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 24 iulie vor fi afișate borderourilor cu rezultatele din sesiunea suplimentară la centrele de bacalaureat. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție doar două zile pentru a depune cererile pentru contestație.

CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Rezultate BAC 2019 sesiune suplimentară: Este ultima șansă pentru cei care și-au dorit să susțină în acest an examenul de bacalaureat.

Examen - Sputnik Moldova
Educație
”Perle” de la bac 2019: Profesorii s-au amuzat copios

Dacă elevul nu este de acord cu modul în care a fost evaluată lucrarea sau cu nota obținută, va trebui să depună o contestație. Contestațiile vor putea fi depuse doar în zilele de 24 și 25 iulie. Precizăm că, pe 22 iulie, s-a încheiat sesiunea suplimentară de susținere a examenului de capacitate. Menționăm că în acest an aceasta a fost stabilită pentru perioada 15-22 iulie.

Pentru a depune o contestație trebuie să completați o cerere, pe care o găsiți aici.

Este important să știți:

  • Candidatul are dreptul doar o singură dată să-şi vadă testul/testele în cele 48 de ore care se acordă pentru procedura de depunere a contestației.
  • În rezultatul reexaminării testului, nota nu este micşorată.
  • Nota dată de Comisia Republicană de Examinare a Contestaţiilor este definitivă.

Pe 30 iulie vor fi afișate borderourilor cu rezultatele obținute în urma examinării contestațiilor din sesiunea suplimentară. În prima zi a lunii august, cei care au reușit să susțină examenul își vor putea lua diplomele de bacalaureat de la instituțiile de învățământ.

Amintim că la sesiunea de Bacalaureat 2019 au fost admiși peste 17 mii de candidați: 10583 candidați din licee, 3692 candidați din colegii și centre de excelență, 193 de candidați din universități, 229 de candidați care s-au înscris în regim extern și 2467 de restanțieri din sesiunile anterioare.

Fluxul de știri
0