Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre situația din țară și depășirea crizei politice - Video

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a avut o întrevedere cu coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Iată ce chestiuni au fost discutate.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Igor Dodon a avut o întrevedere cu coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Egidijus Vareikis (Lituania) și Maryvonne Blondin (Franța), care se află în țara noastră cu o vizită de documentare.

„Am apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și interesul organizaţiei cu privire la situația din țara noastră. Consider că implementarea recomandărilor şi expertizei CoE este o completare necesară a acțiunilor actorilor din Republica Moldova, orientate spre consolidarea democrației, statului de drept și drepturilor omului la nivel naţional”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Șeful statului a subliniat necesitatea implementării reformelor în domeniul justiției și în altor domenii prioritare, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, în beneficiul populației Republicii Moldova și pentru dezvoltarea durabilă a țării.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Forum cu participarea unor grupuri bancare cu renume: Anunțul făcut de Dodon - Video

„În mod special, am exprimat recunoștință Comisiei de la Veneția pentru opinia pe marginea situației constituționale din luna iunie curent. În context, am reiterat că depășirea pașnică a crizei respective este un succes major pentru societatea noastră, întrucât coaliția PSRM - blocul ”ACUM” și Guvernul Republicii Moldova se bucură de sprijin din partea majorității impunătoare a populației țării noastre, dar și din partea administrației prezidențiale”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, Președintele țării a subliniat importanța promovării unei politici externe echilibrate, care presupune păstrarea în vigoare a tuturor acordurilor cu partenerii străini, inclusiv Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, și restabilirea relațiilor de parteneriat cu Federația Rusă.

Fluxul de știri
0